babatervezes-felkeszules-a-varandosagra

Készüljünk a várandósságra: Bevezetés

Leendő szülők! Kezdődjön is felkészülés a várandósságra!

Amikor maga az érzés megfogan bennünk, akár már párunkkal egyetemben, megindulnak az érzelmek, gondolatok milyen is lesz majd, ha kisbabám lesz: hogy fogom ringatni, tologatni a babakocsiban, karomban tartani, vigasztalni nehéz napjain és mennyi mindent tudnék majd neki átadni. Ezek a csodás gondolatok, ábrándozások fantasztikusak! Boldogsággal és meghittséggel tölti el a leendő szülőket.
 

Ez nagyon hasznos alapja annak, hogy érzelmekkel teli várandósság és gyermeknevelés elé nézzünk. Tervezett gyermek és családalapítás esetén esélyt kapunk arra, hogy lehetőségeket teremtsünk és ragadjunk meg annak érdekében, hogy testileg-lelkileg fel tudjunk készülni a várandósságra. Ez egy csodás alkalom arra, hogy már a megfogantatás előtt hangolódjunk önmagunkra, így segítve a változásokkal teli állapot örömteli megélését, hiszen, ha az embernek sikerül rendszert tenni az életébe és tisztában van vele, hogy a cél felé megkezdett út is egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá teszi, az már egyfajta biztonságot ad számunkra.

Online konzultáció

Nézd meg online védőnői szolgáltatásaimat
akció

Amikor eljutunk oda, hogy kitűzzük a nekünk legideálisabb időpontot a fogantatásra, akkor rádöbbenhetünk, hogy alig pár hónapunk lehet arra, hogy rendszert vigyünk az elkövetkezendő új életünkbe, hiszen valami új kezdődik most nem? Pár dolgon lehet hogy változtatnom kellene? De min?

Ezek teljesen természetes kérdések. Akár már most is érezhetjük, hogy egy olyan terepre szeretnénk belépni (ha első gyermeket tervező szülők esetét tekintjük, hiszen én magam is ebbe a csoportba tartozom 🙂 ) amit még nem ismerünk. A kezdet itt is kusza lehet. Jönnek elő sorban a kérdések : Mikor kezdjem el és mivel a felkészülést? Még itt sincs a baba sőt várandós se vagyok de már most mi mindenen kell változtatnom?

varandossag-babatervezes-felkeszules

Felkészülés a várandósságra

Leendő anyukák/apukák a változások mindig a célt szolgálják és ez igaz a várandósság előtti időszakra, magára a várandósság állapotváltozásaira és később a gyermekgondozásra is! De szerencsére semmi sem olyan bonyolult, ha apró lépésekben haladunk a terveink felé és hagyjuk magukat átadni a változások örömeinek. Akkor eljött a mi időnk, szedjük is darabjaira és bogozzuk száljaira gondolataink gombolyagját!

Az elkövetkezendő fejezetekben: Táplálkozás/ Vitaminok/ Testmozgás/ Szépségápolás/ Higiénia/ Élvezeti szerek/ Pszichés nehézségek/ Termékenység / Várandóság biztos- és gyanú jelei/ Szűrővizsgálatok/ Ráhangolódás az anyaságra- apaságra/ Olvasmányok / Pihenés és relaxáció- illetve még megannyi kérdések megválaszolásában szeretnék a segítségetekre lenni! 🙂

Írj hozzászólást

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük