Eker Tímea

Kedves Kismama!

Mindig nehéz valami újat kezdeni. Ezt igaznak tartom még egy blog elkezdésére is, nemhogy egy családalapításra! Véleményem az, hogy lényeges a téglákat erős alapokra helyezni.

Anya. Védőnő. Tanácsadó. Blogger.

Gyerekkorom

A nevem Eker Tímea, Magyarországon születtem Budapesten 1992-ben. Érdekes módon kiskorom óta nagyon vonzottak a kisgyerekek, majd a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdések, a gyermekgondozás. Később intenzíven foglalkoztatott, hogy mitől lesz valaki “jó” szülő.

Valószínűleg gondolkodásomat és effajta érdeklődési irányomat nagyban befolyásolta az is, hogy a közeli családtagjaimat is vonzották a témák. Nagypapám gyermekpszichológus, nagymamám szociológus és nem utolsó sorban keresztanyám pedig védőnő. Ők nagyszerű emberek, akik hatással voltak rám a pályaválasztásban. Mindig is érdekeltek a gyermekek, hamar rájöttem, hogy különleges kapcsolatot tudok kialakítani velük.

11 éves koromban el is döntöttem, hogy mindenképpen újszülöttekkel, csecsemőkkel, kisdedekkel és a gyermekek fejlődési lépéseivel szeretnék foglalkozni. Védeni, segíteni őket és családjukat, szüleiket, hogy a legideálisabb testi-lelki fejlődésüket elősegítő családi biztonságban nőhessenek fel, hogy később a társadalom teljes értékű tagjává váljanak.

Védőnő

Védőnői diplomámat kiváló eredménnyel 2017-ben szereztem a Semmelweis Egyetemen. Talán sokan nem tudják, hogy ez a védőnői szakma, hivatás mit is takar.

Ezen soha nem lepődöm meg, hiszen sok fajta oka van. Elsősorban az én szakmám hungarikumnak tekintendő, ami azt jelenti, hogy Magyarországon a védőnő munkája igen sokrétű! A várandóságtól kezdve részesei vagyunk a gondozottjaink életének, akiknek egészségügyi, pszichológiai, gondozási, étrendi tanácsokat adunk, figyelemmel kísérve a magzat / újszülött / csecsemő / gyermek fejlődését.

Mi védőnők nagyon sok színtéren vagyunk részesei a gyermekek és családok életének. Ha van egy védőnői diplomád nagyon nagy felelősséggel tartozol a hozzád forduló családok életében! Miután szakmai tudásomat a gyakorlati tudásommal együtt kifejlesztettem, életem egy új szakaszába lépett!

Angliába költöztem, hogy párommal álmunkat megvalósítva mi is családot alapíthassunk. Itthon, 2019-ben házasodtunk össze.

Tanácsadás

Hivatásomat nem szerettem volna magam mögött hagyni és szerencsére az élet sem engedte, így a mai napig képzem magam és szükség szerint még, ha távolról is, de több családot és gyereket gondozok, és sok kismamának segítek.

Nagyjából egy éve foglalkozom magántanácsadással. Kismamáknak, anyáknak és pároknak segítek felkészülni a terhességre, a baba megszületésére, és a szülés utáni gyermekgondozásra. 

Eker Tímea védőnő

Az első gyerek

Abban a szerencsében van részem, hogy már én is anyuka vagyok. 2020-ban adtam életet első gyerekünknek, így nem csak profi szakmai tanácsokkal tudlak segíteni, de valós, saját tapasztalatokkal is. 

Legyünk modern, “elég jó”szülők!

mibollesz-logo

Eker Tímea

A Miből lesz a cserebogár? alapítója

Loading...