kismama hajfestés

Várandósság alatti szépségápolás: Hajfestés

Leendő vagy áldott állapotban lévő kismamák, most aztán fellélegezhetünk! Számos kutatás-kísérlet foglalkozott az elmúlt években azzal a témával, hogy okozhat- e a hajfestés bármilyen kárt a magzatban.

Az eredmények azt támasztják alá, hogy egészségkárósító hatása nem számottevő (nem okoz fejlődési visszamaradottságot-rendellenességet, koraszülést..) a pocaklakó és az anyuka számára az a kemikália mennyiség, amellyel festés közben a fodrászatban érintkezhetünk, figyelembe véve azt a bőrfelületet is mellyel érintkezik a hajfesték.

Online konzultáció

Nézd meg online védőnői szolgáltatásaimat
akció

A legjobb hajfestés módszerek kismamáknak

Ha a hajfestéket és az azzal járó bőrfelszínt érintő felszívódást tekintjük, szerencsésebbek azok a nők, akiknek balayage vagy ombre stílusú a haja. Választható olyan melír is, ami nem a hajtőtől indul, hiszen ezekben az esetekben a festék egyáltalán nem találkozik a bőr felszívó rétegével, így a vérárammal sem tud eljutni a magzathoz.

Ha esetleg alapjáraton nem ezeket a festési technikákat alkalmazzuk, akkor érdemes érdeklődnünk, hogy van-e olyan hajszínező, illetve természetes hajfesték ami egészségesebb számunkra és magzatunk számára is, ügyelve arra, hogy hajunk szépsége is megmaradhasson. Egy jól képzett fodrász biztosan tud megfelelő alternatívát javasolni.

kismama-hajfestes-terhesen

Kismama hajfestés - Milyen sűrűn festhetjük hajunkat?

Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a várandósság időszakát jobb, ha nem a teljes hajkorona átalakulások időszakának tekintjük.

Lehetőleg ne válasszunk minden hónapban tőtől festve egész hajunkra új színt, ne most akarjunk minden alkalommal új eljárásokat kipróbálni.

Lehet, hogy nem kimondottan okoz magzati rendellenességet a hajfestés, de 100%-os bizonyíték sincs az ellenkezőjére.

Hiszen olyan kutatás sem áll a rendelkezésünkre, melyben egységes, rendszeres fodrászati eljárásokon részt vevő várandós kismamákat kutattak volna és született gyermekeiket több éven keresztül figyelemmel kísérték volna.

Mikre figyeljünk a hajfestésnél?

Bármilyen stílust vagy hajszínt is szeretnénk a várandósság alatt, néhány tényezőt itt is érdemes betartanunk! Fontos betartani az alábbi 6 tippet:

12. magzati hét

12. magzati hétig a babánk hatalmas fejlődési változásokon megy keresztül, ezt nevezhetnénk “arany-időszaknak” is a számára (meg persze a mi számunkra is!).

Ilyenkor a lehető legnagyobb kíméletességgel védenünk szükséges a várandósságot. A szervezetünket érő külső megterheléstől szinte kötelességünk tartózkodni.

Tájékozódás

Tájékozódjunk megfelelően! Elsősorban kérdezzük meg orvosunkat, hogy nincs-e semmilyen ellenjavallata?! A fodrász használhat-e kemikáliákat hajunkon? Másrészt mindig nézzünk utána vagy kérdezzük ki fodrászunkat, milyen anyagokat tartalmaz az adott hajfesték keverék, amit alkalmazni szeretnénk (Minden festék esetében más összetevőkkel találkozhatunk!).

Nem várt reakciók

Testünk, érzékszerveink, undorunk, kívánósságunk meglepő változásokat hozhat, nemcsak lelkileg, de testileg is érzékenyebbé válhatunk a várandósság során!

Minden új, vagy akár eddig megszokott anyag/termék/eljárás előtt jó ha végzünk egy kis tesztet, hogy nem e alakult ki esetleges allergiás reakciónk.

Szakember

Ne legyünk restek, hogy jó szakembert találjunk! Higgyétek el nagyon fontos, nemcsak azért, hogy valóban elégedetten jöjjünk el a fodrásztól, hanem egy jó szakember tudja azt is, hogy egy kismamának milyen eljárások lehetnek a legjobbak.

A jó szakember alapismérvei: kérdéseinkre biztos válaszokat tud adni, vannak a tarsolyában alternatív megoldások, jártas a szakmájában, naprakész az informáltsága és szép munkák kerülnek ki a keze alól.

Utána kérdezhetünk annak is, melyik hajszínező tartalmazza a legtöbb természetes összetevőt.

Hajfestés otthon

Ha otthon szeretnénk magunknak hajat festeni, tájékozódjunk és ellenőrizzük hajfestékünk összetevőit.

Ha orvosunk is fejet bólintott, akkor ügyeljünk arra, hogy a segédeszközöket is használjuk, például a gumikesztyűt esetleg maszkot.

Szellőztetés

A másik lényeges szempont/akár otthon akár fodrász szalonban/ a szellőzés-szellőztetés biztosítása, hogy a kémiai folyamatok során keletkező anyagoknak csökkentsük a belélegzési esélyét.

Anya. Védőnő. Tanácsadó. Blogger.

Online védőnői tanácsadás Eker Timivel

Loading...

Írj hozzászólást

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük